Ga naar de inhoud
Home » Featured Slider » Praktijk

Praktijk

De autorijlessen

Een autorijles van rijschool Dingemanse duurt 50 minuten. Je kunt er ook voor kiezen om twee of meer rijlessen achter elkaar te nemen. Zo haal je nog meer effect uit je autorijles, zonder dat dit ten koste hoeft te gaan van je concentratie. Vanzelfsprekend les je altijd met je eigen vaste instructeur.

Je lessen worden in principe steeds zover mogelijk vooruit gepland. (Dus vergeet je agenda niet) We reserveren de benodigde tijd op een moment dat het jou het beste uitkomt.

Met ingang van 1 november 2011 mag je met rijles starten vanaf 16,5 jaar! Je mag op die leeftijd ook een tussentijdse toets afleggen bij het CBR. Praktijkexamen mag je doen als je 17 jaar bent, waarna je tot je 18e verjaardag zelfstandig mag rijden onder begeleiding van een coach. Deze coach moet vermeld staan op een begeleiderspas (zie 2toDrive).

Rijschool Dingemanse biedt zowel de mogelijkheid tot het nemen van losse rijlessen, als lessen in pakketvorm.

Hoeveel lessen?

Het aantal benodigde lessen ligt landelijk gemiddeld op 45 lessen voordat een leerling het praktijkexamen bij het CBR met goed gevolg aflegt. Bij onze rijschool ligt dit gemiddelde op 36 lessen. Maar een gemiddelde zegt niets over jouw opleiding, want snelle leerlingen kunnen eerder op examen en leerlingen die meer moeite hebben, zullen meer lessen nodig hebben.

Tussentijdse toets

Op ongeveer tweederde van de opleiding kun je een zogeheten tussentijdse toets (TTT) afleggen bij een examinator van het CBR. Het is een goede gelegenheid voor je om alvast te wennen aan het rijexamen, vrijstellingen te verdienen en eventuele nervositeit weg te nemen.
De TTT slaat aan. Steeds meer leerlingen maken momenteel gebruik van een tussentijdse toets. Hun slaagkans neemt met liefst vijftien procentpunten toe, leert de ervaring.