Rijschool Dingemanse
Rijschool Dingemanse
In Zeeland kan aan het eind van de middag wel een centimeter of vijf komen te liggen.
Rijschool Dingemanse
Rijschool Dingemanse
Sneeuw en autorijden: Tips!
O ja, waar stond je auto ook alweer? Zodra je ‘m gevonden hebt, rijd je met deze tips gemakkelijk en comfortabel weg:
Haal de sneeuw van je auto. Niet alleen van je ruiten maar ook van je dak, je koplampen en je nummerplaat. Je brengt anders jezelf en andere weggebruikers in gevaar als er sneeuw van je auto vliegt bij hoge snelheden. Met een besneeuwde auto op de weg kun je ook nog eens flinke boete krijgen.
En dit doe je maar 1 keer: haal voor je de deur van je auto opendoet eerst de sneeuw ervan af, anders valt de sneeuw naar binnen op je stoel. Zit niet zo lekker…
Om gemakkelijk op sneeuw te vertrekken, kun je het beste in de tweede versnelling wegrijden. Er is dan veel minder kans dat je slipt. Geef niet teveel gas en laat de koppeling langzaam opkomen.Safe Drive Save Life!
Als je een automaat met sneeuwstand hebt, gebruik hem dan als je wegrijdt 🙂.
En: een goede voorbereiding is het halve werk!
Sneeuw en autorijden op de weg
Winterirritatie nummer 1 met de auto is gladheid op de weg. Hoe zorg je ervoor dat je met 4 wielen op de weg blijft?
Winterbanden helpen natuurlijk, maar zijn niet de enige oplossing om je grip te verbeteren. Pas ook je rijstijl en snelheid aan als het sneeuwt.
Houd voldoende afstand van je voorligger.
Maak geen plotselinge bewegingen met je stuur.
Stop op een parkeerplaats of bij een benzinestation als de sneeuwval té heftig wordt.
Als je auto in een slip raakt door hevige (natte) sneeuwval kan de auto onbestuurbaar worden. Als dit gebeurt, rem dan nooit hard, maar laat je gas los en stuur in de richting waar je heen wilt tot de banden weer het contact maken met het wegdek.
Is je slot bevroren? Vriest je handrem steeds vast? Ben je dat ruiten krabben nu écht beu? Ik geef je tips en oplossingen voor de vervelendste winterongemakken!
Slot ontdooien tips
Is je slot bevroren?
Een slot ontdooispray doet wonderen! Bewaar deze wel buiten je auto…
Ruiten krabben
Let met de kou op dat je je auto niet met de voorruit in de wind parkeert. Een handige en gemakkelijke oplossing is om ‘s avonds een antivriesdeken op je voorruit te leggen. Leg geen kranten of karton op je ruit, want dit kan samen met vocht vastvriezen aan je ruit en dan ben je nog verder van huis… Moet je toch je ruiten krabben? Dat gaat gemakkelijker als je eerst antivries op je ruiten sprayt, voordat je gaat krabben.
Beslagen autoruiten
Je krijgt beslagen autoruiten, omdat er veel vocht in je auto aanwezig is wat niet weg kan. Zorg dat er zo min mogelijk vocht in je auto komt. Stap bijvoorbeeld niet met besneeuwde schoenen je auto in. Tip: gebruik je airco ook in de winter. Je airco haalt het vocht uit de auto. De blower hard aanzetten op je autoruit, geeft snel goed zicht. Rijd niet weg met beslagen autoruiten!
Ruitenwisservloeistof is bevroren
Is je ruitenwisservloeistof bevroren?
Dan ben je vergeten wintervloeistof bij te vullen. Giet er een beetje heet water bij uit de kraan (geen kokend water!). En voeg wat antivries toe.Safe Drive Save Life!
Handrem vastgevroren
Is je handrem vastgevroren?
Trek je handrem met de knop ingedrukt een paar keer omhoog en laat weer los. Het ijs breekt dan. Maar nog beter: hoe voorkom je een bevroren handrem? Gebruik je handrem niet in de winter, maar parkeer je auto in de versnelling (niet in z’n vrij…!). Als je een automaat hebt, kun je de auto ook in de parkeerstand zetten.
Deur vastgevroren:
Druk tegen je deur, dan breekt het ijs tussen de rubbers. Of gebruik een zakje warm water om het ijs te ontdooien. Natuurlijk voorkom je liever een vastgevroren deur. Je kunt speciale smeerseltjes kopen om het rubber van je autodeur niet vast te laten vriezen. Siliconenspray, vaseline of talkpoeder op de rubbers helpt ook!
Een fijne en veilige winter toegewenst!
Team Dingemanse! Safe Drive Save Life!
Rijschool Dingemanse
Rijschool Dingemanse
VLISSINGEN - De afsluiting van de Sloebrug in Vlissingen leidde vanochend tot een opstopping richting de stad en veel vertraging. Rond acht uur stond er een kilometerslange file, de vertraging liep op tot een uur. De rij is overdag minder lang, maar vlotjes verloopt het nog steeds niet.
Rijschool Dingemanse
Rijschool Dingemanse heeft zijn/haar status bijgewerkt.
Rijschool Dingemanse
Rijschool Dingemanse
Alle examens en toetsen tot en met dinsdag 9 februari zijn afgelast.

Lees meer op Facebook