Ga naar de inhoud
Home » Blog » Slagingspercentage

Slagingspercentage

Enige uitleg over het fenomeen “slagingspercentage van een rijschool”

Sommige mensen kijken bij het kiezen van hun rijschool uitsluitend naar een slagingspercentage. Dit geeft echter geen volledig beeld over hoe goed de rijschool is. Een heel hoog slagingspercentage werkt als lokaas voor veel aspirant-leerlingen om zich bij een dergelijke rijschool in te schrijven. Maar is dit terecht?

Is een slagingspercentage betrouwbaar?

Slagingspercentages worden door sommige rijscholen “bewerkt”, waardoor de kwaliteit beter lijkt dan deze in werkelijkheid is. Deze bewerking kan tot stand komen door:

– Minder goede leerlingen bij een andere instructeur examen te laten rijden.
– Na 5 rijlessen zonder opgaaf van reden bij een andere instructeur geplaatst worden omdat je niet zo goed bent en daardoor mogelijk het slagingspercentage nadelig zal beïnvloeden.
– Screenen en/of weigeren van leerlingen die last hebben van hoge nervositeit, minder aanleg, hogere leeftijd of de Nederlandse taal minder goed beheersen.
– Zeggen dat je een wachttijd van 3 maanden hebt, waardoor een ongewenste leerling naar een andere rijschool gaat.
– Rijscholen waarvan de naam niet vermeld staat of moeilijk terug te vinden is en/of onvindbaar op de site rijschoolgegevens.nl
– Je krijgt pas een reëel beeld van een rijschool als deze minstens 25 eerste examens bij het CBR aanvraagt.

Wat maakt een rijschool dan wel goed?

Geen selectietoepassing

Rijschool Dingemanse wil voor haar leerlingen een zo goed mogelijk resultaat per individu neerzetten en zal nooit leerlingen afwijzen die wellicht iets minder snel slagen dan een “gemiddelde” leerling.

Een hogere leeftijd, adhd/add, faalangst of vul zelf maar in, iedereen krijgt bij rijschool Dingemanse dezelfde kans om het rijbewijs te halen. Natuurlijk gaan we pas op examen als er een goede kans van slagen is, maar of je nou in 1x of in meerdere keren slaagt is bij ons niet het allerbelangrijkste. Soms heb je een extra examen nodig om te groeien in je opleiding. Wij gaan voor kwaliteit en voor tevreden leerlingen. 100% geslaagde leerlingen kan nu eenmaal niet.

Gespecialiseerde instructeurs

Alle instructeurs van rijschool Dingemanse zijn gespecialiseerd in het omgaan met bovenmatige angst/faalangst, wij doen er alles aan om in te spelen op de verschillen van de leerlingen.

Tijdstip examenaanvraag

Een goede rijopleiding is een investering in je eigen veiligheid en dat van anderen, het gaat erom dat je verantwoord leert autorijden en niet zo snel als mogelijk je examen aanvraagt. Kijk op onze (onbewerkte) recensies hoe tevreden onze leerlingen zijn over rijschool Dingemanse. Dat is iets om trots op te zijn en dat zijn wij zeker!

Kreten als:

– “Wij hebben het hoogste slagingspercentage”
– “Altijd 100% geslaagd”
– “In 1x geslaagd”

zijn niet altijd waar!

Wij hopen je te mogen verwelkomen en je een geslaagde rijopleiding te geven.
Vriendelijke groet,
Rijschool Dingemanse